Akcija!

Knjiga o Milutinu + Oficiri

Original price was: 1.980,00 рсд.Current price is: 1.580,00 рсд.

  • Broš povez
  • Ćirilica
  • 194 str.
  • 164 str.

Opis

Knjiga o Milutinu + Oficiri

Knjiga o Milutinu

Knjiga o Milutinu – Antologijski izbor Danka Popovića koji ne izostavlja ni jedan ključni momenat u bogatoj istoriji srpskog naroda u periodu od sarajevskog atentata do godina posle Drugog svetskog rata. Piscu je pošlo za rukom da njegov junak, običan šumadijski seljak, na neki način bude svedok zbivanja, pa i njihov tumač svojim saborcima, komšijama, prijateljima, ukućanima…Milutin razgovara sa zamišljenim slušaocem o tragičnoj sudbini srpskog naroda, njegove porodice i Srbije.

Ovo je knjiga po kojoj se igra istoimena predstava, gde glavnu ulogu tumači glumac Nenad Jezdić, koji ukratko govori sledeće – možete pročitati, ovde.

 

Oficiri

Oficiri – Danko Popović – O životu srpskog vojnika i oficira, mahom sa sela posle rata. Šta ih čeka kad se vrate svojim kučama, kada ponovo budu šta su bili pre rata.

 

  Danko Popović je pisac u čijem se celokupnom proznom opusu na umetnički relevantan način sažima nekoliko tema i osvetljavaju suštinska egzistencijalna, istorijska i moralna pitanja vezana za sudbinu srpskog naroda. Jedan od najvećih pisaca koje je Srbija dala.

Danko Popovič je slikar srspkog sela upravo u njegovoj punoj realnosti. Niko tako snažno kao on ne ulazi u anatomiju problema srpskog društva, polazeći od pretpostavke da smo uvek pre svega sami krivi za sopstvenu sudbinu.

Možda će vam se svideti …