Jelena 93 – Mile Kordić

1.320,00 рсд

  • Broširani povez
  • Ćirilica
  • 485 str.
Šifra proizvoda: 60 Kategorija:

Opis

Proteklih godina kultni roman Jelena ’93 je štampan u više desetina hiljada primeraka.

Zbog objektivnosti u prikazivanju ratnih događaja iz vremena raspada SFR Jugoslavije uvršćena je u zvaničnu dokumentaciju organizacije Ujedinjenih nacija.

Roman „Jelena 93“ krvavo je svedocanstvo o tragediji srpskog naroda u Bosni. Glavna junakinja, Jelena, poverovala je da se proslost moze zaboraviti. Prateci svoja cista osecanja, borila se za ljubav, unapred osudjenu na propast. Rat u Bosni pokrenuo je talas mrznje koji je u jednom trenutku bilo nemoguce zaustaviti.

Snagu da prezive nalaze u veri i molitvama, jedinim sredstvima kojima mogu da se odbrane od nerazumne mrznje.

Rat u Bosni 1993. nije bio samo rat medju ljudima, vec i rat recima.

Autor romana „Jelena 1993.“ Mile Kordic, paralelno sa sudbinom Jelene, prati i sudbinu americkog novinara u Bosni. Medijski rat, vodjen iz Washingtona i drugih centara vlasti, bio je podjednako prljav.

✍️Kordićev način pisanja je jednostavan, razumljiv, pregledan, svež, objektivan i osobit. Za romanse ne može reci da je dinamičan, ĉak naprotiv. Takođe, (istorijski) događaji koji slede poznati sukao i sam završetak priče ali svaka stranica ove knjige navodi nas na razmišljanje o sebi i odrugima. Njegove rečenice nas upućuju… „Uvijek se na početak vraćamo, a nikada se pameti dozvati ne možemo“