Umetnost u svetu – Komplet 3 knjige

1.260,00 рсд

  • Tvrdi povez
  • Ćirilica
  • 48 str.
  • A4
Šifra proizvoda: 444 Kategorije: , Oznake: , , ,

Opis

Umetnost u svetu – Komplet 3 knjige

  1. Mikelanđelo i njegovo vreme – U Evropi je u XIV. veku nastupio uzbudljiv period napretka i promena, danas poznad pod nazivom renesansa. To je bilo vreme kada su slikari, vajari i naučnici počeli da iznova otkrivaju veličanstvena dela drevnih civilizacija Grčke i Rima. Mikelanđelo, koji je u to vreme živeo u Italiji, smatra se jednim od najvećih majstora renesanse.
  2. Renoar i njegovo vreme – Impresionizam je nastao u Francuskoj sedamdesetih godina XIX veka. Slikari impresionisti su želeli da prave slike koje bi održavale svetlost i atmosferu njihovog okruženja. Renoar je živeo u Francuskoj tog vremena i smatra se jednim od najslavnijih majstora impresionističkog slikarstva.
  3. Pikaso i njegovo vreme – Umetnost u svetu upoznaje mlade čitaoce sa glavnim umetničkim periodima i umetnicima koji su doprineli njihovom razvoju. U vreme tih perioda, u drugim delovima sveta nastajali su različiti umetnički stilovi, od kojih su mnogi prikazani u ovoj knjizi. Početkom XX veka, došlo je do dramatičnih promena u umetnosti. Pojavilo se mnoštvo novih stilova i tehnika, uključujući kubizam, nadrealizam i fovizam. U ovoj knjizi su predstavljena dela Pikasa i mnogih drugih umetnika tog vremena.