Akcija!

Komplet Jelena 93. i 2001.

Originalna cena je bila: 2.640,00 рсд.Trenutna cena je: 1.848,00 рсд.

  • Broš povez
  • Ćirilica
  • 485 str.
  • 335 str.
Šifra proizvoda: 1010 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Komplet Jelena 93. i 2001.

„Jelena 93“

Proteklih godina kultni roman Jelena ’93-će štampan je u više desetina hiljada primeraka. Zbog objektivnosti u prikazivanju ratnih događaja iz vremena raspada SFR Jugoslavije uvršćena je u zvaničnu dokumentaciju organizacije Ujedinjenih nacija.

Roman „Jelena 93“ krvavo je svedočanstvo o tragediji srpskog naroda u Bosni. Glavna junakinja, Jelena, poverovala je da se prošlost može zaboraviti i da užas koji je njen otac osetio kada je ugledao svoje krvnike na vratima stana u Sarajevu, nema opravdanja. Prateći svoja čista osežanja, borila se za ljubav, unapred osuđenu na propast. Safet je postao Saša, ali kandila koja su, iz davnih vremena, ostala na tavanu njegove kuće u Hercegovini sablasno su je podsećala na tihi sukob i prikrivenu netrpeljivost koja je postojala godinama unazad. Rat u Bosni pokrenuo je talas mržnje koji je u jednom trenutku bilo nemoguće zaustaviti.

„Pakao kroz koji Jelena, zajedno sa drugim Srpkinjama, prolazi u muslimankim logorima, tesko je opisati. Snagu da prežive nalaze u veri i molitvama, jedinim sredstvima kojima mogu da se odbrane od nerazumne mržnje. Rat u Bosni 1993. nije bio samo rat medju ljudima, već i rat rečima.“ – Autor romana „Jelena 1993.“

Mile Kordić, paralelno sa sudbinom Jelene, prati i sudbinu američkog novinara u Bosni. Medijski rat, vođen iz Washingtona i drugih centara vlasti, bio je podjednako prljav.

Kordićev način pisanja je jednostavan, razumljiv, pregledan, svež, objektivan i osobit. Za romanse ne može reci da je dinamičan, čak naprotiv.

 

Takođe, (istorijski) događaji koji slede poznati su kao i sam završetak priče ali svaka stranica ove knjige navodi nas na razmišljanje o sebi i odrugima.

Njegove rečenice nas upućuju… „Uvijek se na početak vraćamo, a nikada se pameti dozvati ne možemo.

 

 

„Jelena 2001“

Roman „Jelena 2001“ prati dalju sudbinu glavne junakinje i njenog naroda kroz dramatične događaje na Kosovu i Metohiji, bombardovanje NATO u 1999. godini i zbivanja u 2000-oj i 2001-oj godini!

Govori o borbi dobra i zla od praistorijskih vremena do današnjih dana.

Roman „Jelena 2001“ nastavak je kultne knjige „Jelena 93“.

Za proteklih osam godina roman Jelena 93 štampan je u više desetina hiljada primeraka, kod sedam izdavača.
Jedna od najčitanijih knjiga u srpskom narodu u protekloj deceniji. Zbog objektivnosti u prikazivanju ratnih događaja iz vremena raspada SFR Jugoslavije uvršćena je u zvaničnu dokumentaciju organizacije Ujedinjenih nacija.