Akcija!

Komplet Jelena 93. i 2001.

1.771,00 рсд

  • Broš povez
  • Ćirilica
  • 485 str.
  • 335 str.
Šifra proizvoda: 1010 Kategorije: , Oznake: ,

Opis

Komplet Jelena 93. i 2001.

„Jelena 93“  – krvavo je svedocanstvo o tragediji srpskog naroda u Bosni. Pakao kroz koji Jelena, zajedno sa drugim Srpkinjama, prolazi u muslimankim logorima, tesko je opisati. Snagu da prezive nalaze u veri i molitvama, jedinim sredstvima kojima mogu da se odbrane od nerazumne mrznje. Rat u Bosni 1993. nije bio samo rat medju ljudima, vec i rat recima. Autor romana „Jelena 1993.“ Mile Kordic, paralelno sa sudbinom Jelene, prati i sudbinu americkog novinara u Bosni. Medijski rat, vodjen iz Washingtona i drugih centara vlasti, bio je podjednako prljav. Kordićev način pisanja je jednostavan, razumljiv, pregledan, svež, objektivan i osobit. Za roman se ne može reci da je dinamičan, ĉak naprotiv. Takođe, (istorijski) događaji koji slede poznati su kao i sam završetak priče ali svaka stranica ove knjige navodi nas na razmišljanje o sebi i odrugima. Njegove rečenice nas upućuju…

„Uvijek se na početak vraćamo, a nikada se pameti dozvati ne možemo. 

„Jelena 2001“

Roman Jelena 2001 prati dalju sudbinu glavne junakinje i njenog naroda kroz dramatične događaje na Kosovu i Metohiji, bombardovanje NATO u 1999. godini i zbivanja u 2000. i 2001-oj godini! Govori o borbi dobra i zla od praistorijskih vremena do današnjih dana.
Roman Jelena 2001. nastavak je kultne knjige Jelena 93!

Za proteklih osam godina roman Jelena 93 štampan je u više desetina hiljada primeraka, kod sedam izdavača. Zbog objektivnosti u prikazivanju ratnih događaja iz vremena raspada SFR Jugoslavije uvršćena je u zvaničnu dokumentaciju organizacije Ujedinjenih nacija.