Akcija!

Knjiga o Milutinu + Svinjski ujed

Original price was: 1.980,00 рсд.Current price is: 1.580,00 рсд.

  • Broš povez
  • Ćirilica
  • 194 str.
  • 256 str.

Opis

Knjiga o Milutinu + Svinjski ujed

Knjiga o Milutinu

Knjiga o Milutinu – Antologijski izbor Danka Popovića koji ne izostavlja ni jedan ključni momenat u bogatoj istoriji srpskog naroda u periodu od sarajevskog atentata do godina posle Drugog svetskog rata. Piscu je pošlo za rukom da njegov junak, običan šumadijski seljak, na neki način bude svedok zbivanja, pa i njihov tumač svojim saborcima, komšijama, prijateljima, ukućanima…Milutin razgovara sa zamišljenim slušaocem o tragičnoj sudbini srpskog naroda, njegove porodice i Srbije.

Ovo je knjiga po kojoj se igra istoimena predstava, gde glavnu ulogu tumači glumac Nenad Jezdić, koji ukratko govori sledeće – možete pročitati, ovde.

 

Svinjski ujed

Svinjski ujed – Danko Popović

Saga o sudbini srpskog seljaka, njihovih porodica i imanja posle Drugog svetskog rata. Rat se završio i bilo je potrebno sagraditi „bolju i svetliju“ budućnost.

Kako se nakada jurišalo na bunkere, tako se sada juriša na svinjsko meso. Mast i meso su potrebni slobodi, za izgradnju lepše budućnosti, koja se gradila na „dobrovoljnom“ davanju seljaka – koji su tu slobodu i doneli.

 

  Danko Popović je pisac u čijem se celokupnom proznom opusu na umetnički relevantan način sažima nekoliko tema i osvetljavaju suštinska egzistencijalna, istorijska i moralna pitanja vezana za sudbinu srpskog naroda. Jedan od najvećih pisaca koje je Srbija dala.

Danko Popovič je slikar srspkog sela upravo u njegovoj punoj realnosti. Niko tako snažno kao on ne ulazi u anatomiju problema srpskog društva, polazeći od pretpostavke da smo uvek pre svega sami krivi za sopstvenu sudbinu.

Možda će vam se svideti …