Zabavni eksperimenti – Komplet 4 knjige

1.200,00 рсд

  • Tvrd povez
  • Ćirilica
  • 20 x 20 cm
  • 48 str.

Opis

Zabavni eksperimenti – Komplet 4 knjige

 

Desetine zanimljivih eksperimenata i projekata za učenje kroz zabavu uz živopisne ilustracije i lako dostupne materijale i jednostavna uputstva.

 

Svetlost – prva od 4 knjige upoznaje čitaoca sa principima svetlosti : senkama, odbijanjem i prelamanjem svetlosti, sočivima i bojama. Sledeći postupna uputstva moći ćete da napravite mikroskop, svoju sopstvenu dugu, pa čak i fotografski aparat. Proverite kako šećer može da svetli.

Zvuk – druga od 4 knjige čitaoca upoznaje sa principima zvuka : kako nastaje, kolika mu je brzina, šta je ton, kakvi su zvuci u prirodi, kako čujemo.
Sledeći uputstva, čitalac će moći sam da napravi Paunovu frulu, model uha, čak i da izmeri brzinu zvuka.

Živi svet – treća od 4 knjige upoznaje mladog čitaoca sa svetom životinja, objašnjavajući kako životinje dišu, kako se hrane, kreću, rastu i razmnožavaju. Sledeći postupna uputsva iz knjige moći ćeš da gajiš gliste, napraviš model svojih pluća, pa čak i kućicu za ptice u svom parku ili bašti.

Vazduh – četvrta od 4 knjige mladog čitaoca upoznaje s naukom o vazduhu: šta je vazduh, šta je atmosfera, šta je vazdušni pritisak, kakve su osobine toplog i hladnoh vazduha, kako se premeti kreću kroz vazduh, šta je energija vazduha. Sledeći postupna uputstva, čitalac će moći sam da napravi barometar radi vremeneske prognoze, da vidi kako karton lebdi, da napravi jedrilicu.

Možda će vam se svideti …