Ja, Mediteranac – Nikola Malović

960,00 рсд

  • Broširani povez
  • Ćirilica
  • 276 str.

Opis

Ja, Mediteranac – Nikola Malović

 

Kako je živeti na moru, tačnije na Primorju? Jedini koji o tome godinama.piše je Nikola Malović, najpoznatiji srpski Mediteranac!

Da li bi pravi naziv države trebalo da glasi Crna Gora i Boka Kotorska? Kako se promišlja u palati nacionalnog Bokelja, šta je dondo, kako izgleda rajska plaža, jesu li primorci mravi a turisti cvrčci, a koji su sve zaštitnici pomoraca osim Sv. Nikole. Kakav duh vlada nedeljom, šta se jede na obali, kvare li turisti starosedeoce ili starosedeoci turiste? – piše Malović u prvoj celini pod nazivom More Boke Kotorske.

Druga celina, *More Srbije i Crne Gore*, tumači komplikovane odnose između Srbije i Crne Gore i Crne Gore i Boke Kotorske, relaksira čitaoca fenomenom sezonskih senzualnosti i seksualnosti, te podučava istorijskim lekcijama o povezanosti srpskog mora i kopna.

Finalna celina *Druga mora i novo nebo, potkazuje otuđenu globalističku elitu, otkriva koliko je bilo Srba Bokelja pod ruskom carskom pomorskom zastavom. Da li je kapetan istovremeno bio i sveštenik na moru, ko je bio otac srpskog pravoslavlja u Americi, šta nas čeka u geopolitičkim ratovima kolektivnog Zapada i Rusije, te – u tekstu svih tekstova – odgovara na pitanje postoje li viševekovna svedočanstva o Hristovom vaskrsenju.

Možda će vam se svideti …