Akcija!

Velika slikovnica: Psi

Originalna cena je bila: 880,00 рсд.Trenutna cena je: 399,00 рсд.

  • Broj strana: 23 str.
  • Format: 29 cm.
  • Povez: Tvrd
  • Pismo: Ćirilica

Nema na zalihama

Opis

Velika slikovnica: Psi

Nekada su ljudi pse birali u zavisnosti od toga za šta su im potrebni: za stražarenje, čuvanje stada, vuču tereta, lov… Danas pse najčešće biramo u zavisnosti od toga koja rasa je pogodna za čuvanje u stanu, a koja za dvorište, da li nam ljubimac treba za pomoć ili razonodu. Ova knjiga namenjena je našim najmlađim i najvernijim čitaocima, kao i njihovim roditeljima, ljubiteljima odanih pasa, koji svoje naslednike upoznaju sa neverovatnim i raskošnim svetom ovih plemenitih životinja od najranijeg doba, u želji da njihovi mališani uvek neguju lepe emocije prema svojim ljubimcima i životinjama uopšte.

U poglavlju „Kućni ljubimci” upoznaćete se sa rasama: čivava, kovrdžavi bišon, jorkširski terijer, pudla, pomeranac… Otkrićete koja rasa pasa je najmanja na svetu, ko su najprgaviji kućni ljubimci, koji psi najviše vole da se igraju sa najmlađim članovima porodice. Ši-cu je pravi gazda u kući, a ko je dobar čuvar otkrićete u ovoj fantastičnoj knjizi koju ćete obožavati i uvek iznova čitajući je otkrivati nove pojedinosti koje niste znali.

„Lovački psi” drugo je poglavlje ove knjige, iz kojeg ćete otkriti šta rade tragači, a šta goniči. Saznaćete kako izgleda englesko-francuski trobojni gonič koji se najčešće vodi u lov na krupnu divljač i kako Irski seter sluša komande lovca. Treće poglavlje je namenjeno terijerima koji su prvobitno bili lovački psi koje su držali seljaci. Bili su zaduženi da hvataju štetočine kao što su lisice i jazavci, a kako danas ova rasa služi čoveku saznaćete iz ove sjajne knjige. Proučićete sve o bulterijerima, škotskim terijerima, erdelu i drugim vrstama ovih omanjih, ali izuzetno moćnih pasa.

Iz preostalih osam poglavlja saznaćete sve o psima aristokratskog držanja – hrtima, o ovčarskim psima koji služe čoveka hiljadama godina, ponešto o najpoznatijim rasama pasa za vuču saonica i kako oni podnose oštru temperaturu koja često pada i ispod -50 stepeni, koji psi rade u službi čoveka, o štencima, vaspitanju i nezi ovih fantastičnih ljubimaca. Sve to i još štošta u ovoj edukativno-zabavnoj knjizi „Psi”.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Dimenzije 23 × 29 cm