Akcija!

Velika slikovnica: Mačke

Original price was: 880,00 рсд.Current price is: 399,00 рсд.

  • Broj strana: 21 str.
  • Format: 29 cm.
  • Povez: Tvrd
  • Pismo: Ćirilica

Opis

Velika slikovnica: Mačke

U uvodnom poglavlju saznaćete koje su opšte odlike ove ljupke i pametne životinje: kakvo im je krzno i koža, čulo sluha, mirisa i vida, čemu služe brkovi i zašto su im šape mekane.

Iz narednih poglavlja otkrićete kako mace komuniciraju i proizvode različite zvukove: mjaukanje i predenje. Zašto luče hormon feromon, šta položaj njihovog repa govori o njihovom raspoloženju, a šta nam otkrivaju njihove uši i oči? Odgovore na ova pitanja naći ćete u ovoj knjizi.

Ne kaže se slučajno: „Slažu se kao pas i mačka”. Psi na drugačiji način ispoljavaju raspoloženje – mašu repom kada su srećni i raspoloženi za igru, dok mačke to rade samo onda kada im nešto nije po volji ili kada su spremne za napad. To je samo jedan primer koji ukazuje na različitost u njihovom ponašanju, pored brojnih drugih o kojima ćete čitati u ovoj knjizi.

Mace su velike maze, vešti istraživači, prave akrobate, odlični skakači, asovi u pentranju i uvek se pri skoku dočekaju na noge. Da li ste znali da njihovo malo i gipko telo ima oko 250 kostiju, ponekad i više u zavisnosti od dužine repa, dok čovek ima 206?

Takođe, saznaćete kako izgleda jedan dan u životu prosečne mačke, ponešto o njihovom instinktu za lov, kada je mačka spremna za prinovu, sve o ljupkim mačićima i kako da se brinemo o ovom veoma zanimljivom ljubimcu. Ako se premišljate koju rasu da kupite, odgovore pronađite u poslednjem poglavlju „Rase”.

Dodatne informacije

Težina 0,5 kg
Dimenzije 23 × 29 cm