Akcija!

Velika slikovnica: Konji

Original price was: 880,00 рсд.Current price is: 399,00 рсд.

  • Broj strana: 23 str.
  • Format: 29 cm.
  • Povez: Tvrd
  • Pismo: Ćirilica

Opis

Velika slikovnica: Konji

U poglavlju „Poreklo i mitovi” saznaćete šta su eohipusi (Eohippus), da predak konja nije bio veći od današnje lisice, i otkrićete odakle vode poreklo današnje rase konja. Saznaćete i kako su nastali mitovi o kentaurima i Pegazu.

„Anatomija i nega” drugo je poglavlje ove knjige, iz kojeg ćete otkriti kako se konji timare, čime se hrane, kako se mere. U knjizi ćete naći i ilustraciju konja s označenim nazivima određenih delova tela ove životinje.

Naučićete ponešto o najvažnijim rasama ovih plemenitih životinja, upoznaćete se sa rasom najbržih konja na svetu, otkriti zašto su poniji mali i koliko najviše mogu da porastu te kako su Indijanci koristili konje za vuču. Otkrićete gde su se odvijale trke dvokolica u starom Rimu, zašto su konji bili najbolji prijatelji srednjovekovnih vitezova.

Saznaćete kako ždrebe dolazi na svet, čime se hrani, kad može da načini prve korake i da se osamostali. Posebna poglavlja posvećena su i ponašanju konja, najboljem uzrastu za dresuru, konjičkim sportovima.

Velika slikovnica o konjima bogato je opremljena izuzetnim ilustracijama koje prate zanimljive priče o poreklu i evoluciji ove rase, o pripitomljavanju konja, koji su vekovima pomagali čoveku u svakodnevnim poslovima

Dodatne informacije

Dimenzije 29 × 23 cm