Akcija!

Beograd: vrata istoka, kapija zapada

Original price was: 6.490,00 рсд.Current price is: 2.790,00 рсд.

Autor: Katarina Kolaković
Broj strana: 460
Format: 24 x 32
Povez: Tvrdi
Pismo: Ćirilica
ISBN: 978-86-505-2416-9

Nema na zalihama

Opis

Beograd: vrata istoka, kapija zapada

Svojevrsna enciklopedija o našem glavnom gradu, sa više od 500 fotografija – reprezentativno, kapitalno i vredno delo, u kome se predstavlja – Beograd: vrata istoka, kapija zapada, od postanka do današnjeg dana.

U prvom delu, koje nosi naziv ‚‚Beograd kroz vekove”, data je istorija glavnog grada od njegovih prvih pomena pa do prve decenije XXI veka, obogaćena fotografijama koje na pravi način dočaravaju bogatu prošlost nekadašnjeg grada na granici.

U drugom delu, koji nosi naziv ‚‚Beograd danas”, kroz enciklopedijske odrednice i više od 350 autentičnih fotografija oslikavamo sadašnji izgled grada. Najvažnije institucije, ulice, trgove, spomenike kulture, muzeje, galerije, biblioteke, pozorišta, manastire, crkve bez kojih se danas ne može zamisliti grad koji je važno mesto na turističkoj i kulturnoj mreži Evrope.

‚‚Kada sklopi korice monografije o Beogradu, svaki čitalac će biti svestan da je o ovom gradu ponešto od dosadašnjeg znanja obnovio, ali i naučio mnogo činjenica koje su mu bile sasvim nepoznate.

Uz važnu napomenu da je knjiga urađena zanatski besprekorno, slobodno se može naglasiti da je u pitanju dobro osmišljen poduhvat koji sadrži obeležja kapitalnog izdavačkog pregnuća.” Prof. Radivoj Radić

Dodatne informacije

Težina 1,2 kg
Dimenzije 32 × 24 cm